Kött med vin
Igår kväll när jag hade tröttnat på det skrala TV utbudet, bestämde jag mig för att låta en rödvinsås småputtra sig fram till perfektion. Efter någon timme när den var silad och klar, tyckte jag att det skulle vara synd att slänga bort de vinkokta grönsakerna såsom, morot, lök, russin, lagerblad, tomat, osv. Då fick jag idén att jag kunde ju marinera en bit fläskfilé i detta över natten. Sagt och gjort, jag mixade grönsakerna med lite extra salt, peppar och kakao. Jag stoppade köttet och smeten i en påse, och lät det ligga och dra sig tills jag nu ikväll stekte det som små medaljonger. Det blev riktigt bra tillsammans med en tryffelpotatispure samt rödvinssåsen, och jag har nog sällan ätit en så mör fläsklife. Jag skall förbättra denna metod och återkommer när grillsäsongen börjar.
Ha det gott!
Peter
Ha det gott!
Peter
Kommentarer
Postat av: Anders
Din gamle vardagslyxare där.
Du kan då konsten att förgylla en måndagskväll.
Postat av: Joel
Själv gjorde jag inte ett skit.
;)
Postat av: Dan Stenqvistan
Världsklass Peter!
Trackback