Nyårsmenyn
-
Torskrygg med purjolökspuré samt rökt olivolja
-
Brillat Savarin med äpple och brioche
-
Hallon med maräng och lakrids
-
Chokladgodis
Sämst på menyn var nog förrätten, som var en Melker Andersson komposition. Alldeles för mycket chili vilket tog bort den milda smaken av hummer. Jag gjorde dock ett fel, vilket var att inte smaka på chilin innan jag hade i "1 hackad röd chili" som det stod i receptet. Det är ju trots allt så att jag inte smakade på vilket styrka det var på chilin. Ibland köper man en chili som nästan smakar paprika, och ibland något som närmar sig eld i styrka. Smaka av med chili istället för att följa receptet, är den lärdom jag tog av detta misstag.
Överlag var det en mycket lyckad meny. Vinerna som vi valde till rätterna var att börja med en Alsace, därefter ett Chablis för att till de två avslutande rätterna gå på ett Sauternes. Vännerna var nöjda och jag var nöjd. En mycket lyckad kväll!
Ha en härlig lördag/
Peter
verkar varit en kanon middag. synd att man inte va med! ;)
Rolig blogg, ska bli ett nöje att följa. Önskar dock att producenterna och årgången på vinerna skrivs ut samt hur de samspelade med respektive rätt. Må gott!
Jag älskade middagen!!
Låter smarrigt. Vi åt en enkel men väl tillagad falukorv på en bädd av stuvade makaroner,.....
Får dock tillägga att vår miljö med utsikt över fjället var en parameter som gjorde att samtliga grytor blev tömda... Vi följer dock bloggen med stort intresse, och återkommer med intryck om/då dessa infinner sig.
Hasse/Maria
Hej Boekenhoutskloof!
Vinerna vi drack var följande:
Louis Roederer, Brut Premiere, nr 7602
Hugel, Gewurztraminer, 2006, nr 83949
JM Brocard, Chablis Grand Cru Vaudesir, nr 5564
Chateau Filhot, Grand Cru 2003,nr 74191
Efter maten ville männen ha cognac från Delamain, Pale&Dry, nr 137