Snöboll
När den kom in undrade jag vad som fanns på tallriken... Till vänster var det gåsleverpaté, i mitten var det halstrad gåslever och till höger var det... ja, en snöboll! Kyparen var noga med att jag skulle äta den på ett speciellt sätt. Jag skulle krama den fluffiga snöbollen med händerna tills det var en kompakt liten boll, sedan stoppa den i munnen utan att tugga, låta den smälta och sedan bli förvånad! OK, tänkte jag... jag packade snöbollen och insåg att det var sockervadd som jag packade. När det blivit en hård liten boll, stoppade jag den i munnen. Smaken var socker, inga tillsatser, men det som sedan väntade hade jag aldrig trott. Det började smattra i munnen! Om ni kommer ihåg det gamla godiset som man lade imunnen och det kändes som att det började "poppa" i munnen, så vet ni hur det kändes. Det poppades fram en alldeles förträfflig smak av gula körsbär i munnen. När poppandet började avta, så framträde smaken av en härlig bit gåsleverpaté. Alltså, gåslever som är panerad i gult körsbärs"popp" med ett yttre lager av socker vadd.
Mycket märkligt, men som alltid på 100 MANEIRAS, mycket gott.
Ska vi åka dit snart igen :)
Ja, det var en härlig upplevelse. Jag kan fortfarande höra hur det poppade i din mun.
Vill också tillägga att jag fick en Gaspacho i två varianter. En vanlig samt en microfiltrerad klar variant i ett provrör. Länge leve 100 Maneiras!
Tycker det såg ut som badskum!
Ha en skön dag Peter!
Haha badskum! Det åt jag när var liten. Inte så gott.. Men vad heter snöbollsrätten?
Åh jag förundras, förbluffas och vill bara läsa mer och så ska jag göra.
Vill bara och måste kommentera på vägen. Nu är det inte körsbär jag vill kommentera utan KRUSBÄR. En av mina stora smakupplevelseminnen är nämligen solvarma krusbär plockade på din farmors och farfars buskar i P-ryd där man lovligt fick ta så mycket man ville, sprätta det solvarma bäret vid skaftet, suga ut innehållet och sedan slänga skalet. Väldigt enkelt och naturnära men otroligt gott. MUMS!!!