PetersMat

Halloj!

Jag har blivit mer seriös med mitt matintresse än vad jag för bara några månader sedan kunde ana. Jag tar numera betalt för att laga mat åt folk. En underbar känsla och en rejäl egotripp när man ser att gästerna uppskattar maten man lagar...

Anledningen till att jag tror att det kan finnas en marknad för detta är min egen älskade mor. Jag kommer ihåg de gånger mina föräldrar hade middag. Pappa satt med gästerna och underhåll i vanlig ordning medans mamma stod vid spisen. Jag kände alltid att det var märkligt att inte hinna umgås med gästerna som man bjudit hem för att umgås med. Så jag startade PetersMat för att värden och värdinnan tillsammans skall få umgås med sina gäster och slippa tänka på att salladen skall dressas och såsen inte får brännas vid. 

Hur går detta då till? Jo, kunden kontaktar mig och säger att hon vill bjuda några vänner på middag men vill inte stå vid spisen själv. Jag ger då förslag på några lämpliga rätter, som därefter mynnar ut i en meny. Jag lagar det mesta av maten hemma, och sedan färdigställer jag det hemma i kundens kök precis innan gästerna skall äta. Jag serverar och svarar på frågor, beskriver hur jag tillagat rätterna och kanske även berättar en anekdot från mina matupplevelser. Efter middagen städar jag upp i köket och beger mig hemmåt.

Jag har haft två stycken middagar hittills och mottagandet har varit bra om man får tro deras vänliga ord. Tomma tallrikar indikerar att de menar vad de säger...

Utöver att ha pysslat med detta, så håller även på att bygga en hemsida... Jag är inte direkt okunnig på datorer, men jag har aldrig byggt en hemsida tidigare varför det tar lite tid i anspråk. Vill ni kika på den och se hur den utvecklas är det bara att gå in på www.petersmat.com. Än så länge är det bara lite kontaktuppgifter men när allt är klart kommer min blogg att husera här, mina menyer, bilder, inspiration osv. Är ni intresserade av att anlita mig och ni bor i Jönköpingsområdet är det bara att maila mig så får ni veta mer.

Buenas noches!

Peter

RSS 2.0