Kanelbullar

Har precis kommit hem från en härlig semester nere på österlen. V bodde i Hammenhög och på deras gästgiveri. Mykcet trevligt. En dag när vi var på väg mot Kivik för att lära oss mer om äpplets användningsområden, ville kvinnorna i sällskapet ha kanelbullar. Det var precis efter frukost så jag var väl inte direkt sugen på kanelbullar, men damerna insisterade vilket gjorde att jag var tvingad att stanna vid ett fik de hört talas om. Fröken Östergrens hette det, och låg i en relativt sunkig lokal mitt inne i Hammenhög. De sprang in och köpte varsin bulle och satte sig sedan i bilen. Klockan var precis efter 11 och bullarna var precis utkomna ur ugnen, och lukten gjorde att jag trots allt kände att jag kanske ville ha en smakbit... jag fick en bit i min hand, stoppade den i munnen och attans vilken bulle det var. Så mycket smör och kärlek har jag aldrig skådat i en bulle, så jag åt väl mer elle mindre upp min kvinnas bulle. När vi kom hem från Kivik stannade vi till och tog en fika på Fröken Östergrens eftersom jag ville äta mer av hennes underbara bullar. Jag beställde 2 st, och köpte sedan 2 till. Jag kunde inte få nog av dessa bullar, och jag sade till henne att de var de bästa bullar jag någonsin ätit. Jag försökte även får fram hemligheten bakom dem, men det gick tyvärr inte, varför detta inlägg inte beskriver hur man bakar de bästa bullarna, bara hur man får tag i dem, nämligen hos Fröken Östergren i Hammenhög.

  

Nu skall jag återgå till ming 45 liters gryta med kalvfond som jag håller på att tillreder. Jag tror bestämt att det är dags att skumma den en aning...

Ha en skön kväll!

Peter


RSS 2.0